Hopp til innhold

I serien Vettefolket møter vi den turglade 17 åringen Rick, som en dag oppdager en snakkene rev i skogen. Reven Mistel lokker ham inn i berget med lovnader om eventyr og spenning. Rick oppdager snart at det finnes flere skapninger og farer fra de gamle folkeeventyrene rundt ham og vennene sine.

Vettefolket er en science fantasy historie inspirert av gammel norsk folketro, folkeeventyr, med hint av nordisk mytologi.

Vettefolket er skrevet og tegnet av Stian Thomassen, 36 år fra Mandal.

Du finner serien på Nettserier

For en reise. Intervjue i både lokalavisen Lindesnes og NRK i januar, forlags jakt hele våren, valgte å gjøre det selv, så endelig trykking av bøker i oktober, levering i november, fantastisk anmeldelse i Fædrelandsvennen og så utsolgt. Og så hadde vi en etterlengtet feiring av boklansering og fantastisk anmeldelse, som ble feiret med en god julelunsj 🎄🎅👏🎉 Tusen takk til alle som har kjøpt, som har likt, delt og heiet oss frem!! 🎉🎉——-Det blir et nytt opplag 😊 Men husk at du også kan låne boka på biblioteket over hele landet! Om ikke ditt bibliotek har boka kan de låne fra et annet bibliotek - men gjerne få dem til å bestille inn! Vårt høyeste ønske er at boken blir lest av så mange så mulig 😊

Når nytt opplag endelig kommer vil jeg gjerne ha tips og hvilke butikker jeg bør sende til 😊 Råd og tips har virkelig hjulpet boken frem. 🦊Tusen takk igjen!🦊👏

"Eventyret om Reven og Lapskausgryta" ble gitt terningkast fem av Fædrelandsvennens anmelder Emil Otto Syvertsen. Stykket kan ikke gjengis i sin helhet her men her er et lite utdrag:

"Boka kommer i stort format slik vi kjenner fra gamle barnebøker, for eksempel Elsa Beskows eventyrverden. Og Stian Thomassens illustrasjoner tåler svært godt det store formatet. Boka er rett og slett lekker, innbydende og sjarmerende."

Les hele artikkelen her: https://www.fvn.no/kultur/i/kRv4lX/eventyridyll-fra-mandal

Først av alt vil jeg oppfordre alle til å handle lokalt. En hver bokbutikk i landet kan bestille boka. Vårt høyeste ønske er at boken blir lest så den er også tilgjengelig på biblioteket.

Du kan kjøpe den direkte av oss for 199,- ink. porto. - kontakt oss via facebook https://www.facebook.com/Rodrevart/

Du finner den på Tanum sin nettbutikk https://www.tanum.no/_eventyret-om-reven-og-lapskausgryta-karen-r-storaker-9788269217605

Og du finner den lokalt på Berges Bokhandel i Kristiansand, Norli Markens, Norli Mandal og Norli Alti Mandal.

Dette er en av de mange historiene Karen Storaker fortalte sin sønn da han var en liten gutt, som han fortale videre til meg da vi var eldre. Min forkjærlighet for rever fikk meg til å tegne en skisse som skulle bli starten på en reise som omsider er blitt en barnbok på 32 sider.

Jeg og Karen møttes og tok en tur rundt de steder på Storaker og Håland som historien tok sted. Der fikk jeg insikt i historiene som lå bak flere av stedene, hva de var, hvem som bodde der osv. Det ble tatt bilder som jeg tok med meg hjem og brukte som inspirasjon til flere av skissene. Noen skisser måtte gjøres om da de ikke samsvarte helt med stedet eller personer.

Alt i alt var det en koselig prosess, selv om det er lagt mange fritidstimer inn. Vi sendte den ferdige boken til flere forlag i håp om at de ville plukke den opp eller vise interresse. Desverre ble det ikke helt slik vi hadde tenkt. Det var mye svar som "Takk for din interresse, din bok passer desverre ikke vår portifølje" og intet mer. Ingen tilbakemelding på om det var bra eller dårlig. Vi vet ikke om de brukte flere dager eller fem minutter på å vurdere boken.

Men det stoppet oss ikke og nå er jeg blitt mitt eget forlag med forlagsnummer 978-82-692176

Publikasjonen: Eventyret om Reven og Lapskausgryta / forfatter Karen R. Storaker og illustratør Stian K. Thomassen (Trykt, innbundet) er tildelt ISBN: 978-82-692176-0-5    

Nå er omsider boken i trykk. Dette har vært en gøy reise fra skisse for over et år siden og nå en trykt bok. Tanken var jo å få den trykt tidligere, men så kom koronakrisen og økt dansk krone som aldri falt. Men nå er den altså endelig i trykk og kommer nå i november. Tidligere i år fikk vi god drahjelp fra Nrk og Lindesnes avis. Du kan se klippet fra NRK nedenfor: