Dette er en av de mange historiene Karen Storaker fortalte sin sønn da han var en liten gutt, som han fortale videre til meg da vi var eldre. Min forkjærlighet for rever fikk meg til å tegne en skisse som skulle bli starten på en reise som omsider er blitt en barnbok på 32 sider.

Jeg og Karen møttes og tok en tur rundt de steder på Storaker og Håland som historien tok sted. Der fikk jeg insikt i historiene som lå bak flere av stedene, hva de var, hvem som bodde der osv. Det ble tatt bilder som jeg tok med meg hjem og brukte som inspirasjon til flere av skissene. Noen skisser måtte gjøres om da de ikke samsvarte helt med stedet eller personer.

Alt i alt var det en koselig prosess, selv om det er lagt mange fritidstimer inn. Vi sendte den ferdige boken til flere forlag i håp om at de ville plukke den opp eller vise interresse. Desverre ble det ikke helt slik vi hadde tenkt. Det var mye svar som «Takk for din interresse, din bok passer desverre ikke vår portifølje» og intet mer. Ingen tilbakemelding på om det var bra eller dårlig. Vi vet ikke om de brukte flere dager eller fem minutter på å vurdere boken.

Men det stoppet oss ikke og nå er jeg blitt mitt eget forlag med forlagsnummer 978-82-692176

Publikasjonen: Eventyret om Reven og Lapskausgryta / forfatter Karen R. Storaker og illustratør Stian K. Thomassen (Trykt, innbundet) er tildelt ISBN: 978-82-692176-0-5    

Nå er omsider boken i trykk. Dette har vært en gøy reise fra skisse for over et år siden og nå en trykt bok. Tanken var jo å få den trykt tidligere, men så kom koronakrisen og økt dansk krone som aldri falt. Men nå er den altså endelig i trykk og kommer nå i november. Tidligere i år fikk vi god drahjelp fra Nrk og Lindesnes avis. Du kan se klippet fra NRK nedenfor: